Kasakasta Kiusaukseen!

Timo T. Kaukonen (1933 – 1996) oli tunnettu television tietokilpailuohjelmien vetäjä ja ravintoloitsija, joka 1960-luvulla perusti Helsinkiin kolme suosittua venäläisravintolaa.

Yksi niistä oli joulukuussa 1969 avattu Kasakka Meritullinkadulla, Kruununhaassa. Kasakka lopetti toimintansa 45 vuoden jälkeen vuonna 2015.

Nyt lokakuun alussa legendaarisissa Kasakan tiloissa toimintansa aloitti uusi Kiusaus Bar & Bistro. 

Perinteet velvoittavat, mutta trendikkyys on tavoite  

Aikoinaan Kasakassa ja muissa venäläisravintoloissa viihtyivät tunnetut suomalaiset politiikan ja bisnes-elämän vaikuttajat, kulttuuripersoonat ja kulinaristit.

Maassamme konsertoineille ulkomaisille pop- ja rock-artisteille illallinen helsinkiläisessä venäläisravintolassa oli suorastaan ’must’. Muun muassa Elton John, Ozzy Osbournen johtama Black Sabbath, Deep Purple, Dire Straits, Kiss-yhtyeen Gene Simmons ja Paul Stanley sekä Eric Clapton nauttivat ”eksoottisen” Kasakan ja muiden venäläisravintoloiden anti.

Esimerkkejä ruokalistalta voisi mainita monta, mutta miltä maistuisivat kuorrutetut osterit, simpukat, tuoreet katkaravut, silakat etikassa, tiristetyt etanat, porsas ja kaali, marmoripihvi, grillattu kurpitsa pähkinän, kookoksen ja chilin kera, hampurilainen ”ilman turhia löpinöitä” tai lihaperunasose kroketin, ketsupin ja majoneesin kanssa?

Yhdistämällä monta ”pientä” ja monta ”hyvää” annos muistuttaakin jo tuhdinpuoleista suupalatarjotinta hieman tapaksen tyyliin.

fb_img_1477379446977

kabinetti